Cart
Shopping cart

karol krupa

Zinzino Bağımsız Partneri

Hoş geldiniz! Daha sağlıklı olma yolculuğunuzda bağımsız danışmanınız olarak size ben rehberlik edeceğim. İhtiyaçlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın!

07732060430
Ara Kopyala
karol_krupa@yahoo.co.uk
Kopyala
Health • 6 Temmuz 2023 Perşembe • 3 dk.

Hamileler İçin Balık Yağı: Hamile Kadınlarda Balık Yağının Rolü ve Faydaları

Yazan: Zinzino

Hamilelik, vücut büyümeye ve bir bebek doğurmaya hazırlanırken, kadınlar için özel bir zamandır. Bu süreçte, hamilelerin besin ihtiyaçları da değişmektedir. Özellikle hamilelikte balık yağı kullanımı ve hamileler için Omega-3 yağ asitlerinin yeterli tüketimi, sağlıklı bir hamilelik için gerekli olan çeşitli vitamin ve mineraller arasında yer alır. Eğer hamilelikte balık yağı alıp alamayacağınızı merak ediyorsanız, cevap evet. 

Uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri (LCP'ler), yağların yapı taşları olarak bilinir ve vücudun normal şekilde çalışmasına yardımcı olur. LCP'ler, hem anneler hem de bebekler için önemlidir. Omega-3 yağ asitleri, hamilelikte balık yağı faydaları arasında beyin gelişiminde1, ayrıca sinir sisteminde2 ve görmede3 rol oynar. Ancak, hamilelikte balık yağı zararları da olabilir, özellikle gereğinden fazla tüketildiğinde.

Diyetisyenler, hamilelikte Omega-3 tüketilmesi gerektiğini ve haftada 2-3 porsiyon deniz yağlı balık (uskumru, ringa, sardalya, somon gibi) önermektedirler. Bu, günde minimum en az 450 mg deniz Omega-3 miktarının alınması içindir (bunun en az 200 mg'ı DHA şeklinde olmalıdır). Hamileler için Omega-3 ve hamilelikte balık yağı kullanımı konusunda önerilen minimum miktar dünya çapında değişiklik gösterir ve bazı ülkelerde daha yüksek minimum limitler vardır, örneğin Avustralya'daki hamile kadınlar için 900 mg deniz Omega-3'leri (800 mg'ı DHA yağındadır).

Hamileler için balık yağı tüketmeyi bir alışkanlık haline getirmek önemlidir. Düzenli olarak balık tüketmeyen hamileler için deniz ürünü Omega-3 yağ asitleri içeren takviyelerin kullanılması önerilir. Vejeteryanlar ve veganlar için de deniz yosunu ve yosun yağı gibi başka deniz Omega-3 kaynakları vardır.

Omega-3 takviyesi rejimi, doğum öncesi ve doğum sonrası

Bir Omega-3 takviyesi rejimi, hem doğum öncesi hem de doğum sonrası hamileler için önemli olabilir. Saf, yüksek kaliteli bir Omega-3 balık yağı, hamile kadının vücudu ve bir bebeğin yaşamının ilk evreleri için iyidir. Bu esansiyel yağ asitleri vücut tarafından sentezlenmediğinden takviye gereklidir.

Doğum öncesi bir Omega-3 tavsiyesi, gebe kalmadan en az altı ay önce bu önemli esansiyel yağın birikmesine izin verilmesidir*.

Doğumdan sonra ve emzirme döneminde de Omega-3 tüketimi eşit derecede önemlidir. Hamileler için Omega-3, bu dönemlerde vücudun ihtiyaç duyduğu besleyici elementlerden biridir.

BalanceOil+, polifenoller ve D3 vitamini açısından yüksek bir Omega-3 yağ asitleri takviyesidir. Hücreleri oksidasyondan korurken vücuttaki EPA + DHA seviyelerini ve Omega-6:3 oranını güvenli bir şekilde ayarlar ve korur. Doğada avlanan küçük balıklardan ve hasat öncesi sızma zeytinyağından elde edilen yağların birinci sınıf bir karışımı olan BalanceOil+, normal kalp2, beyin1 ve bağışıklık sistemine4 katkıda bulunur.

BalanceOil+, çevresel kirletici endişeleri olmaksızın harika bir Omega-3 kaynağıdır. BalanceOil+, sertifikalı sürdürülebilir bir vahşi balık kaynağı kullanır ve tazelik ve güvenlik sağlamak için toksinler moleküler olarak test edilir. Bu saflık faktörü tüm insanlar, özellikle hamile anneler için önemlidir.

Kadınlar ve çocuklar için Omega-3’ün faydaları

Omega-3 yağ asitlerinden ikisinin, EPA ve DHA'nın normal beyin fonksiyonlarını koruduğu kanıtlanmıştır1. Hamile ve emziren kadınlar için DHA, fetüsün ve emzirilen bebeklerin normal beyin gelişimine katkıda bulunur. EPA ve DHA aynı zamanda kan trigliserit düzeylerinin5, stabil kan basıncının6 ve kalp fonksiyonunun2 korunmasına da katkıda bulunur.

Ayrıca DHA, bebekler için son derece önemli olan sağlıklı göz fonksiyonunu3 destekler. BalanceOil+, Omega-3 yağ asitlerinin harika faydalarından yararlanmanın tamamen doğal bir yoludur.

Vücudun çoklu doymamış yağ asitleri üretemediği göz önüne alındığında, BalanceOil+ yeni annenin günlük rutininin önemli bir parçasıdır. Ve tüketilmesinin ne kadar kolay olduğu (sabah smoothie veya meyve suyuna karıştırılmış olarak)  göz önüne alındığında, BalanceOil+, annelerin değişen beslenme ihtiyaçları ve tercihleri için uygundur.

BalanceOil+, yeni annelere 15'ten fazla EFSA onaylı sağlık faydası sunarken, aynı zamanda Omega-6:3 oranını kolay bir şekilde yeniden dengeler. Hamile ve emziren kadınlar, fiziksel ve duygusal olarak zorlu yeni bir yaşam evresine girerken, BalanceOil+ vücudun en iyi durumda olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Kendi liginde bir balık yağı olan Omega-3 BalanceOil+, hamile, bebek ve yürümeye başlayan çocuklarda a daha uzun süre dayanacak bir sabah ritüelidir.

* Bu ifadeler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu ürün herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek veya önlemek için tasarlanmamıştır.

1. DHA ve EPA normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur

DHA ve EPA normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur. Beyan sadece günlük 3 g EPA ve DHA alımını sağlayan gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 3 gr EPA ve DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. İddia gıda takviyeleri ve/veya güçlendirilmiş gıdalar için kullanıldığında, tüketicilere ayrıca günlük 5 g EPA ve DHA kombine alımını aşmamaları konusunda bilgi verilir.

2. DHA normal görüşün korunmasına katkıda bulunur

DHA normal görüşün korunmasına katkıda bulunur. Beyan sadece 100 g ve 100 kcal başına en az 40 mg DHA içeren gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 250 mg DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. Dokosaheksaenoik asit (DHA) alımı, 12 aya kadar olan bebeklerin normal görsel gelişimine katkıda bulunur. Tüketiciye faydalı etkinin günlük 100 mg DHA alımı ile elde edildiği bilgisi verilir. İddia devam formülünde kullanıldığında, gıda DHA olarak toplam yağ asitlerinin en az %0,3'ünü içerecektir.

3. D vitamini bağışıklık sistemine katkıda bulunur

D vitamini, bağışıklık sisteminin normal işlevine katkıda bulunur. İfade yalnızca, 1924/2006 Sayılı Tüzüğün (EC) Ekinde listelendiği gibi D vitamininin KAYNAĞI isteminde atıfta bulunulan en azından bir D vitamini kaynağı olan gıdalar için kullanılabilir.

4. DHA ve EPA normal kanın korunmasına katkıda bulunur

DHA ve EPA, normal kan trigliserit düzeylerinin korunmasına katkıda bulunur. Beyan yalnızca günlük 2 g EPA ve DHA alımını sağlayan gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 2 gr EPA ve DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. İfade gıda takviyeleri ve/veya güçlendirilmiş gıdalar için kullanıldığında, tüketicilere ek günlük 5 g EPA ve DHA kombine alımını aşmamaları konusunda bilgi verilir. DHA, normal kan trigliserit düzeylerinin korunmasına katkıda bulunur. Beyan yalnızca günlük 2 g DHA alımını sağlayan ve eikosapentaenoik asit (EPA) ile kombinasyon halinde DHA içeren gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 2 gr DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. İddia gıda takviyeleri ve/veya güçlendirilmiş gıdalar için kullanıldığında, tüketicilere ayrıca günlük 5 g EPA ve DHA kombine alımını aşmamaları konusunda bilgi verilir.

5. DHA ve EPA kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur

DHA ve EPA, kalbin normal işlevine katkıda bulunur. Beyan sadece, 1924/2006 Sayılı Tüzüğün (EC) Ekinde listelendiği gibi, Omega-3 YAĞ ASİTLERİNİN KAYNAĞI isteminde atıfta bulunulan en azından bir EPA ve DHA kaynağı olan gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın geçerli olabilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 250 mg EPA ve DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir.

6. DHA normal beyin fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur

DHA normal beyin fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur. İfade sadece 100 g ve 100 kcal başına en az 40 mg DHA içeren gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 250 mg DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. Annenin dokosaheksaenoik asit (DHA) alımı, fetüsün ve emzirilen bebeklerin normal beyin gelişimine katkıda bulunur. Hamile ve emziren kadınlara, yetişkinler için önerilen günlük Omega-3 yağ asitleri alımına, yani 250 mg DHA ve EPA'ya ek olarak günde 200 mg DHA alımı ile yararlı etkinin sağlandığı bilgisi verilmelidir. Beyan sadece günlük en az 200 mg DHA alımı sağlayan gıdalar için kullanılabilir.