Cart
Shopping cart

Heide Schulz

Zinzino-asiakas

Tervetuloa! Minulla on hienoja kokemuksia tuotteistani, ja uskon, että sinäkin tulet ihastumaan niihin. Kerro minulle, mitä mieltä olet!

Terveys • keskiviikko 29. maaliskuuta 2023 • 3 min

Omega-3–omega-6-suhde ja miksi se kannattaa testata

by Zinzino

Nykyajan ruoka on usein varsin prosessoitua, ja valmisruokavaihtoja on enemmän kuin koskaan. Jääkaappimme ja pakastimemme ovat täynnä aterioita, jotka sisältävät runsaasti sokeria ja niukasti kuituja, ja on hyvin helppoa tehdä ravitsemukseen liittyviä valintoja vaivattomuus edellä – ravintoarvon sijasta. Vaikka on aiempaa vaikeampaa löytää terveellisiä aterioita ja välttää tyhjiä kaloreita, elämme samalla myös yksilöllisen ravitsemuksen aikakautta – voimme siis hyödyntää yksilöllisten ravitsemustarpeidemme täyttämiseksi ja elimistön tasapainon palauttamiseksi ravintolisiä, joiden teho on tieteellisesti todistettu. Ei enää aikaa vievää ja kallista vitamiinien valikointia ja sekoittelua. Testipohjainen ravitsemus antaa tietoa ja voimaannuttaa.

Omega-3- ja omega-6-rasvahappojen edut

Elimistömme tarvitsevat sekä omega-3- että omega-6-rasvahappoja tärkeisiin toimintoihinsa. Ne ovat tärkeitä rasvahappoja, jotka on saatava ruokavaliosta ja ravintolisistä, sillä elimistö ei valmista niitä luontaisesti.

Omega-3-rasvahappoa on pääasiassa rasvaisessa kalassa, vihreissä lehtivihanneksissa ja kasveissa. Omega-6-rasvahappoa saa lihasta, siipikarjan lihasta ja kananmunista. Omega-6-rasvahapoista ei ole ruokavaliossamme puutetta. Haasteena on riittävä omega-3-rasvahapon saanti ja tasapainoinen rasvahapposuhde.

couple-training-products-in-front.jpeg

Omega-suhde länsimaisessa ruokavaliossa

Jotta solukalvot pysyisivät optimaalisen terveinä, omega:6–omega:3-rasvahapposuhteen on oltava 3:1. Tämä suhde suojaa soluja hapettumisstressiltä, jota ilmenee silloin kun antioksidanttitasot laskevat liian mataliksi ja elimistö kuormittuu eikä pysty toimimaan kunnolla, mistä voi seurata soluvaurioita.

Entä mikä on hyvä uutinen? Epätasapainon antioksidanttien ja vapaiden radikaalien välillä voi korjata.

Mikä on ihanteellinen omega-3–omega-6-suhde?

Tavoiteltava omega-6:3-suhde on 3:1. Ihmisillä, jotka eivät käytä omega-3-ravintolisää, saattaa suhde olla jopa 25:1. Testitulos jää kauaksi 3:1-tavoitesuhteesta jopa sellaisilla, jotka syövät kalaa säännöllisesti ja käyttävät omega-lisäravinteita. Tämä ei ole yksilön vika, vaan ennemminkin merkki globaalin ruokajärjestelmän puutteellisuudesta ja siitä, että lisäravinteista puuttuu tärkeitä ainesosia, joiden avulla ravintoaineet pääsisivät imeytymään elimistöön.

Mitä merkitsee se, että omega-6-rasvahappotaso on liian korkea omega-3-rasvahappotasoon nähden?

On tärkeää pyrkiä korjaamaan omega-6:3-suhteen epätasapaino. Tasapainoinen elimistö on sellainen, jossa aivot, sydän, immuunijärjestelmä ja solut toimivat normaalisti.*

Ruokavalio, josta puuttuu omega-3-rasvahappoja, voi vaikuttaa terveyteen kielteisesti monin tavoin. Kylmä tosiasia on, että useimmat eivät tiedä elimistönsä olevan epätasapainossa.

Omega-6:3-suhdetta mittaava veritesti (Omega BalanceTest)

Tämä on yksilöllisen ravitsemuksen voimaa. Vaikka rasvahappojen saannista on olemassa päiväannossuosituksia, ei ole olemassa yhtä ja ainoaa kaikille sopivaa annosta. Omega BalanceTest mittaa yksilön rasvahappoprofiilin tarkasti, joten suhdetta ei tarvitse arvailla.

Se on globaalin hyvinvointimerkki Zinzinon kehittämä kuivaveripisaratesti, josta saa tarkat tiedot 11 rasvahapon tasosta elimistössä. Analyysin suorittaa riippumaton laboratorio, ja tulokset ovat täysin luottamukselliset. Testissä annetaan myös yksilöllisiä suosituksia ja ohjeita siitä, kuinka elimistön tärkeä omega-6:3-tasapaino voidaan palauttaa ja kuinka matkaa kohti parempaa terveyttä edistää.

Kuinka omega-6:3-suhteen saa tasapainoon

Omega-6:3-suhde tasapainotetaan kahden lähestymistavan kautta. Ensimmäinen ja tärkein vaihe on varmistaa, että ruokavaliossa on tarpeeksi terveellisiä omega-3-rasvahapon lähteitä. Jos ravitsemusta on täydennettävä lisäravinteilla, käytä BalanceOilia – täysin luonnollista omaa sekoitustamme, joka sisältää puhdasta kalaöljyä, polyfenolipitoista ekstraneitsytoliiviöljyä ja D3-vitamiinia.

Se tasapainottaa omega-6:3-suhdetta hellävaraisesti – ja tämä on todistettu tieteellisesti. BalanceOililla on 15 EFSA-hyväksyttyä aivoista1 sydämeen2 ulottuvaa terveyshyötyä, ja se uudistaa soluja sisältä ulos.*

Tasapainon palauttamista edistää se, että 120-päiväistä BalanceOil-jaksoa täydennetään ruokavaliomuutoksilla. Prosessoitujen valmisruokien käyttöä kannatta vähentää ja omega-3-rasvahappojen lähteet priorisoida. Tällaisia ruokia ovat esimerkiksi rasvainen kala, levät, kasviöljyt, pinaatti, ruusukaali, mustikat ja saksanpähkinät. Ruokakaupassa kannattaa pysytellä lisäaineettomien ruokien osastoilla. Tee BalanceTest uudelleen 120 päivän kuluttua ja katso, kuinka lähelle 3:1-suhdetta pääset.

* Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei ole arvioinut näitä väittämiä. Tämä tuote ei ole tarkoitettu sairauksien diagnosointiin, hoitoon, parantamiseen tai ehkäisemiseen.

1. DHA contributes to the maintenance of normal brain

Il DHA contribuisce al mantenimento della normale funzione cerebrale. Questa indicazione può essere impiegata solo per un alimento che contiene almeno 40 mg di DHA per 100 g e per 100 kcal. L’indicazione va accompagnata dall’informazione al consumatore che l’effetto benefico si ottiene con l’assunzione giornaliera di 250 mg di DHA. L’assunzione di acido docosaesaenoico (DHA) da parte della madre contribuisce al normale sviluppo cerebrale del feto e dei neonati allattati al seno. Le donne in gravidanza e in allattamento vanno informate del fatto che l’effetto benefico è ottenuto con un’assunzione giornaliera di 200 mg di DHA in aggiunta alla dose giornaliera consigliata di acidi grassi omega-3 nell’adulto, che è pari a: 250 mg di DHA e acido eicosapentaenoico (EPA). L’indicazione può essere usata solo per alimenti che danno un apporto giornaliero di almeno 200 mg di DHA.

2. DHA and EPA contribute to the normal function of the heart

L’EPA e il DHA contribuiscono alla normale funzione cardiaca. Questa indicazione può essere impiegata solo per un alimento che è almeno una fonte di EPA e di DHA come specificato nell’indicazione FONTE DI ACIDI GRASSI Omega-3 di cui all’allegato del regolamento (CE) n. 1924/2006. L’indicazione va accompagnata dall’informazione al consumatore che l’effetto benefico si ottiene con l’assunzione giornaliera di 250 mg di EPA e di DHA.