Cart
Shopping cart
Terveys • torstai 24. kesäkuuta 2021 • 4 min

Terveyden tulevaisuus on täällä: Hyvinvointialan trendit

by Zinzino

Trendi on selvä. Hyvinvoinnista on tulossa tärkeä prioriteetti kaikissa moderneissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Ja luvut puhuvat puolestaan. Terveys- ja hyvinvointiala on kasvanut kaksinkertaisella nopeudella maailmantalouteen verrattuna: 5–10 % vuodessa. Hyvinvointialalla ei ole kuitenkaan kyse vain ruuasta ja fyysisestä kunnosta.

Nykyään terveys ymmärretään kokonaisvaltaisesti. Henkilökohtaiseen terveyteen kuuluvat fyysinen keho, liikunta, ravitsemus, uni, ajatukset, tunteet ja itsensä rakastaminen. McKinseyn hiljattain tekemän tutkimuksen mukaan 79 % ihmisistä uskoo, että hyvinvointi kaikilla tasoilla on tärkeää. Fyysisellä kunnolla ja ravitsemuksella on aina ollut paikkansa markkinoilla, mutta nyt terveellisen ruuan trendit viittaavat yhteiskuntatason muutokseen tavassa suhtautua ruokaan ja tuotteisiin. Muutos kulkee käsi kädessä kasvavan ympäristöfokuksen kanssa, jonka ansiosta kasvipohjaisten ruokavalioiden määrä on kasvanut voimakkaasti ja omaa ympäristöjalanjälkeä pyritään pienentämään.

Olemme ottamassa omaa hyvinvointiamme omiin käsiimme

Tämän seurauksena terveys- ja hyvinvointimarkkinat ovat pullollaan henkilökohtaisesti räätälöityjä ruokavalioita, unta parantavia apukeinoja, painopeittoja, mindfulness-sovelluksia, terveyden seurantaan tarkoitettuja mittareita sekä erikoisvalmisteisia kuntoiluvälineitä ja treenivaatteita. Minne ikinä katsomme, löydämme mahdollisuuksia tehdä terveytemme kannalta parempia päätöksiä. McKinseyn tutkimus paljastaa, että Yhdysvalloissa ihmiset käyttävät 50 % henkilökohtaisen hyvinvoinnin budjetistaan fyysiseen terveyteen (tämän jälkeen seuraavat ulkonäkö, kunto, ravitsemus, mindfulness ja uni). Ison-Britannian luvut ovat samansuuntaisia. On selvää, että meillä on paljon mahdollisuuksia ottaa hyvinvointimme omiin käsiimme. Tutkimukset ennustavat myös suurempaa muutosta, jossa suosiotaan tulevat kasvattamaan terveyteen ja hyvinvointiin läheisesti liittyvät palvelut, erityisesti sellaiset, joissa korostuvat fyysinen ja psyykkinen terveys – tällaisia ovat esimerkiksi henkilökohtainen valmennus, ravitsemusasiantuntijoiden palvelut sekä neuvonta- ja terapiapalvelut.

Kuusi tulevaisuuden terveystrendiä

Terveys- ja hyvinvointialan nykyistä jatkuvaa kasvua tukee monta toisiaan lähellä olevaa trendiä. McKinseyn tutkimuksessa kerrotaan kuudesta kehitysaskeleesta:

1. Ihmiset suosivat puhtaita, myrkyttömiä, täysin luonnollisia tuotteita

Olipa kyse ihonhoitotuotteista, unta parantavista tuotteista, luonnonmukaisesta ruuasta tai pakkauksista, ihmisille on tarjolla paljon luonnollisia tuotteita, joista valita. Terveysruokia, uusia syömisen trendejä sekä luonnollisia kuluttamisen ja elämisen tapoja on ulottuvillamme paremmin kuin koskaan.

2. Ostaminen on nyt hyvin henkilökohtainen kokemus

Tuotteista on tulossa aiempaa räätälöidympiä, sillä ihmiset eivät enää hyväksy ”yhden koon” ratkaisua varsinkaan terveys- ja hyvinvointiasioissa, vaan he etsivät omiin ainutlaatuisiin terveys- ja elämäntapatarpeisiinsa räätälöityjä ratkaisuja.

3. Terveyden digitalisoituminen

Puettavaa urheiluteknologiaa, kuntosalipalvelujen striimaamista ja kaikkea siltä väliltä – terveysalan tulevaisuus on digitaalinen. Esimerkin tästä tarjoaa Mirror – ”lähes näkymätön vuorovaikutteinen kotikuntosali”.

4. Kuntoilun ja ruuan vaikuttajat

Tutkimus osoittaa myös, että 10–15 % ihmisistä kertoo seuraavansa sosiaalisen median vaikuttajia ja tehneensä joskus ostoksen näiden suosituksen pohjalta. Terveys ja hyvinvointi ovat yksi suurimmista vaikuttajien kategorioista.

5. Terveyspalvelujen nousu

Fyysisen ja psyykkisen terveyden palvelut kehittävät perinteistä mallia. Tällaisia ovat etäkonsultointi, diagnostiikka, virtuaaliset yhteisöt ja esimerkiksi Peloton-kuntoilukonseptin kaltaiset tuotteet.

6. Muuttuva hyvinvoinnin ekosysteemi

Brändit eivät pitäydy enää yhdessä asiassa. Esimerkiksi kuuluisa puettavan urheiluteknologian brändi Lululemon on testannut myymälöissään mindfulness-, ravitsemus- ja kaikille avoimia tunteja. Kyse on ennemminkin johtamisesta arvoperustaisen vision pohjalta kuin tietystä palvelusta.

Uusimmat tutkimustulokset siis paljastavat, että elämme terveyden ja hyvinvoinnin kannalta jännittäviä aikoja – sekä kuluttajan että alan näkökulmista. Kulttuuri peräänkuuluttaa helppoutta, erikoistuneisuutta ja yksilön voimaannuttamista.

Henkilökohtaisessa hyvinvoinnissa on kyse ennen kaikkea terveyden suojelemisesta

Kun unohdetaan kaikki tehomarkkinointi, tie parempaan terveyteen on pohjimmiltaan henkilökohtainen matka, eikä siihen ole olemassa pikaratkaisua. Se on pitkän aikavälin sitoumus muutokseen, joka alkaa solutasolta, syvältä elimistöstä. Monet yhtiöt lähtevät mukaan leikkiin tarjoten innokkaasti erilaisia yksilöllisesti räätälöityjä ravintolisiä. Varmista, että valitset pitkällä tähtäimellä toimivan yrityksen, jonka tuotteiden on osoitettu täyttävän niihin liitetyt lupaukset ja joiden tuotteista saatu näyttö on myös dokumentoitu kirjallisesti. Zinzino on globaali skandinaavinen D2C-yritys, jonka tavoitteena on olla maailman johtava yhtiö terveyttä ennalta suojaavien tuotteiden ja testeihin pohjautuvan ravitsemuksen alalla.

Testaa elimistösi

Zinzino perustettiin vuonna 2005, ja sitä pidetään nykyään testeihin pohjautuvan yksilöllisen ravitsemuksen johtajana, jonka tavoitteena on palauttaa maailma tasapainoon. Yhtiö on toteuttanut perustamisestaan alkaen lähes 700 000 yksittäistä verikoetta, joissa on selvitetty eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten omega-6:3 -tasapaino ja tarjottu näille mahdollisuus muuttaa ravitsemustottumuksiaan BalanceTest-testien pohjalta. Lue lisää yhtiön omasta BalanceOil-ravintolisävalikoimasta, joka pohjautuu tieteellisesti sertifioituun sekoitukseen puhdasta kalaöljyä, varhaisen sadon oliiveista valmistettuun ekstraneitsytoliiviöljyyn sekä luonnollisista lähteistä saatuun D3-vitamiiniin. Ne kaikki on suunniteltu palauttamaan hellävaraisesti elimistön omega-tasapaino, säätämään ja ylläpitämään EPA- ja DHA-tasoja sekä suojaamaan soluja hapettumisstressiltä.